Start » Friskvård som massage har många fördelar

Friskvård som massage har många fördelar

Sverige är ett oerhört bra land i många avseenden, det är kanske därför som så många människor söker sig hit. Att arbeta är ett av de viktigaste förutsättningarna för att vi människor skall må bra och känna oss behövda. Många arbetsgivare i Sverige är måna om sina anställda och med små medel som företagsgym, stegtävlingar och liknande vill få sina anställda att träna och hålla sig i form. Väldigt många företag väljer även att bekosta friskvård för sina anställda. Med hjälp av friskvård kan man bekosta träningskort, betala för olika motionspass eller besöka en massör och få massage.

Långa arbetsdagar, stress och mycket stillasittande framför datorn leder till att vår kropp och våra muskler blir trötta och spända. Tar man inte hand om ömma och utmattade kroppsdelar i tid leder detta på sikt till ohälsa. En långvarig ohälsa och kroppsbelastning leder så småningom till utbrändhet, depression, högt blodtryck och i värsta fall till hjärtinfarkt. I förebyggande syfte kan man använda sig av massage, som får musklerna att bli mjuka och förbättrar blodcirkulationen. Med hjälp av behandlande massage kan du även ta hand om akut eller långvarig muskelsmärta. Att dessutom ligga på en mjuk massagebänk och bli ompysslad en stund och få lite egen tid är inte heller helt fel.

Massage har som behandling en lång historia

Massage och dess historia

Massage är en urgammal fysikalisk behandlingsmetod. Långt innan läkemedel och medicinsk teknologi fanns användes massage, ofta tillsammans med örter och naturmedel för att bota både fysiska och psykiska sjukdomar och lidanden. De äldsta bevisen som man har hittat om massage är 5000 år gammla och kommer från Kina. Dagens moderna massageterapi som används av professionella yrkesmassörer grundlades i början av 1800-talet av svensken Per-Henrik Ling. Ling var läkare och utformade en metod som bestod av massage som kompletterades med olika gymnastiska rörelser med syfte att förebygga olika funktionsstörningar. Metoden blev kallad för den ”svenska läkegymnastiken”.